

אלו למעשה כספים שנצברו משנת 2012 (לאור תיקון 190 לפקודת מס הכנסה) שכלולים בתוך כספי הפנסיה של חלקנו, ומקורם בכסף ששולם בעבורו כבר מס הכנסה, לכאורה צריך להפריד כספים אלו משאר כספי הפנסיה בכדי לא לשלם מס פעמיים בעבור כספים אלו.
דוגמאות לכספים שיזכו אותנו בקצבה מוכרת:
- כל שכיר שמנוכה משכרו כספי תגמולים (חלק העובד 7%) בגובה העולה על 602 ש”ח בחודש. לדוגמה: חלק העובד מההפרשות החודשיות לפנסיה הוא כ 1000 ש”ח לחודש, אז עובד זה מייצר לו 398 ש”ח קצבה מוכרת לחודש.
- הפקדות מעסיק לפיצויים לבעלי שכר גבוה מ 32,000 ש”ח – יחושב עליהם “שווי פיצויים” בעת ההפקדה, המשמעות שהועבד משלם עליהם כבר בעת ההפקדה מס הכנסה ולכן בעת הפרישה יש להפריד כספים אלו ולהכירם כקצבה מוכרת.
- בעלי שכר גבוה מ 24,000 ש”ח – כל הפקדה של המעסיק לפנסיה העולה על סכום של 1,813 ש”ח בחודש תחוייב כשווי, ולכן גם בגין הפרשות אלו נוצרת קצבה מוכרת.
- כספים שהופקדו באופן עצמאי ע”י יחיד לקופת גמל לקצבה, מבלי שהתקבלו בגינם הטבות מס.
- סכומים שהופקדו ע”י יחיד לקופת גמל להשקעה.
למעשה מדובר בכספים פטורים ממס “ששוכבים” בתוך הפנסיה שלנו, יועץ מנוסה יידע להפריד כספים אלו ולקבל עליהם פטור ממס הכנסה בנוסף לפטור בגין קצבה מזכה, ניתן אף למשוך כספים אלו במשיכה חד פעמית בהתניית תשלום מס בשיעור 15% על הרווחים שהצטברו עליהם.
תנאים לקבלת קצבה מוכרת:
- גיל 60
- פרישה מוקדמת יותר בשל נכות של למעלה מ 75%.
בפרקטיקה ניתן לקבל פטור על הקצבה המוכרת רק על כספים משנת המס 2012.
ייצוג מול פקידי השומה להשגת פטור בגין קצבה מוכרת : פקיד שומה טבריה, פקיד שומה עפולה, פקיד שומה צפת, פקיד שומה עכו, פקיד שומה חיפה.