

קצבת הפנסיה מחויבת במס הכנסה. עם זאת לא כל הקצבה תמוסה אלא רק חלקה, בהתאם למדרגות המס, פטורים ממס, נקודות זיכוי או זיכויים אחרים, ובהתאם לפעולות משיכה (אם בוצעו) של רכיב הפיצויים בעבר, אך ניתן לחלק את מקבלי הפנסיה לשלוש קבוצות עיקריות:
- בעלי הכנסה מקצבה בלבד עד סכום של כ- 5,000 ש”ח בחודש – אוכלוסיה זו לא מגיעה לסף המס ולפיכך לא ינוכה מס הכנסה על הכנסה זו, ואף מגיל פרישה כחוק 67 לגברים ו 62 לנשים לא ינוכו גם תשלומי ביטוח לאומי ומס בריאות, כך שההכנסה נטו תישאר ברמות של כ 5,000 ש”ח.
- בעלי הכנסה מקצבה בלבד ברמות שכר של 5,000-10,000 ש”ח, אוכלוסיה זו לרוב תשלם מס על הפנסיה, שיעור המס יקבע ע”פ פרמטרים נוספים כגון: הנחת יישוב ספר, גיל פרישה, מצב משפחתי. לדוגמה : הכנסתו החודשית מפנסיה של אדם בגיל 67 היא 9,000 ש”ח, אדם זה לא משך פיצויים פטורים ממס בעת עזיבת עבודתו, לפיכך הינו זכאי לקצבה “מזכה” בסכום המרבי של 4,096 ש”ח. המשמעות של קצבה “מזכה” היא בכך שמפנסיה של 9,000 ש”ח מפחיתים לצורך חישוב המס כ 4,096 ש”ח, פעולה שתחזיר אותנו להכנסה חייבת במס בגובה ההפרש שהוא 4,904=9,000-4,096 למעשה פטור. בדוגמה זו ראינו שגם פנסיה של 9,000 ש”ח לחודש יכולה להיות פטורה ממס. יש חשיבות גדולה לתכנן מראש את מסלול הפרישה בכדי להגיע לחיסכון מקסימלי במיסים.
- בעלי הכנסות של קצבה מעל 10,000 ש”ח או בעלי הכנסות מקצבה בסכום נמוך יותר בתוספת משכורת ממקום עבודה אחר, מקצובה זו ינוכה בדרך כלל מס הכנסה, עדיין ניתן יהיה להשיג זיכויים אישים ממס בתוספת זיכוי בגין קצבה “מזכה” לפורשים בגיל פרישה כחוק, בעת הפרישה בקצובה זו ניתן יהיה להשיג חיסכון ממס מקסימלי!
לכלל הקבוצות חשוב מאוד להגיע לייעוץ מיסוי פרישה בעת קבלת טופס 161 מהמעסיק, אך בכדי למקסם את החיסכון במס מומלץ מאוד להגיע 3 חודשים טרם הפרישה לייעוץ, כמו כן בכל הקבוצות הנ”ל בעת הגעה לגיל פרישה כחוק לא ינוכה מהפנסיה דמי ביטוח לאומי ומס בריאות.
תגובה 1. Leave new
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.